fbpx Budjetointi ja talous tapahtuman suunnittelussa – Opens

Budjetointi ja talous

Tapahtumasi budjetointi ja talous on mahdollista tehdä Opensilla valmiita esimerkkipohjia hyödyntäen. Voit myös tallentaa omia budjettipohjia käyttöösi.

Katso opasvideo

Osabudjetit ja budjettirivit

Tapahtuman budjetti muodostuu useasta eri osasta. Nämä osat ovat nimeltään osabudjetteja. Tyypillisiä osabudjetteja tapahtumissa ovat tekniikka, ohjelma, henkilöstö, rakenteet jne. Jokainen osabudjetti muodostuu siihen kuuluvista budjettiriveistä. Esimerkiksi ohjelmaan lisätään jokainen esiintyjä omana budjettirivinään.

ALV ja kappalemäärä

Budjetti ja talous: Voit syöttää kpl määrät, yksikköhinnat ja ALV:n niin näet kokonaishinnan ja veron vaikutuksen.

Voit syöttää budjettiriville yksikköhinnan verollisena tai verottomana sille varattuun kenttään. Kun muutat ALV% vetovalikosta, niin hinta muuttuu veron mukaisesti. Voit siis esimerkiksi syöttää verollisen hinnan ja Opens laskee sinulle verottoman hinnan automaattisesti, kun olet määritellyt ALV%.

Yksikköhinnat ovat kappalehintoja. Esimerkiksi jos vuokraat tuoleja, niin yhdellä tuolilla on kpl hinta. Kokonaishinta on tällöin määrä x yksikköhinta. (katso kuva)

Budjetointi ja talous: Yhteenveto

Budjetti ja talous: Yhteenvetonäkymä tapahtumasta

Yhteenvetonäkymässä on näkymä tapahtuman osa-budjeteista, sekä menojen ja tulojen erotus. Näet näin yhteevedosta tapahtumasi tulosennusteen. Voit helposti myös esimerkiksi myynnin määriä muuttamalla tunnistaa tapahtumasi kriittisen pisteen, eli nollatuloksen.

Yhteenvetonäkymästä voit myös ladata budjetin PDF-dokumentiksi.

Laskutusohje

Laskutuksen kohdassa voit määritellä tapahtumasi ostolaskujen hyväksymiskäytännön ja myyntilaskujen käytännön. Tapahtumissa on usein paljon maksuliikennettä, joten laskujen tarkastamiseen kannattaa sopia käytäntö. Kun se on kirjattu ylös voit liittää sen esimerkiksi infomateriaaleihin tai tuotantosuunnitelmaan. Tyypillisiä käytäntöjä ovat esimerkiksi laskuihin merkittävät kustannuspaikat kirjanpitoa varten tai myyntilaskuihin laitettavat tunnisteet ja myös laskutusohjeet ja käytäntö siitä kenen hyväksyntä vaaditan laskulle, jotta se voidaan maksaa.

Katso ohje dokumenteista TÄSTÄ.

Rahahuolto

Rahahuolto tarkoittaa käteisen rahan käsittelykäytäntöä, esimerkiksi pohjakassat on tilattava hyvissä ajoin pankista. Järjestäjän on toimitettava kirjanpitoon dokumentit käteistapahtumista (kassakirja). On myös turvallisuuskysymys, että rahan käsittely on suunniteltu huolellisesti.

Rahahuolto-kohdassa voit suunnitella tapahtuman maksutoiminnot valmiita sisältöjä hyödyntäen tai voit ladata tarvittavat asiakirjat oikean otsikon alle talteen.

Tapahtumapohjat

Jos haluat tallentaa valmiita sisältöjä budjettiriveille toistuvia tapahtumia varten, kannattaa hyödyntää Opensin tapahtumapohjia tähän. Tapahtumapohjissa suunnittelet tapahtuman haluamaasi vaiheeseen ja tallennat sen kaikkien valittujen sisältöjen osalta tuleviin tapahtumiin valmiiksi esitäytetyksi pohjaksi. Katso lisää tapahtumapohjien ohjeesta TÄSTÄ.

Osoite

Feelbeat Oy
2246246-8
Kauppakatu 39, Crazy Town
40100 Jyväskylä
FINLAND

#pelastetaantapahtumat - Tapahtumateollisuus ry
Tehty Suomessa / Made in Finland Luotettava kumppani
© 2024 Feelbeat Oy. Oikeudet muutoksiin pidätetään. All rights reserved. › Tietosuoja