fbpx

Osallistuin omalla osastolla Kongressimessut tapahtumaan Helsingin messukeskuksessa 11-12.4.2018. Aikaa on edellisestä Kongressimessuilla osastolla olemisesta vierähtänyt peräti 17 vuotta. Silloin messut pidettiin Vanhassa Satamassa ja tässä välissä tapahtuma on toteutettu Finlandia-talolla. Tapahtumapaikka oli muuttunut nyt Helsingin messukeskukseksi.

Kokemuksia tapahtumasta

Tapahtuman järjestäjä Management Events kokeili ensimmäistä kertaa Ikeasta tuttua asiakkaiden ohjaamista alueen läpi. Järjestelyllä haettiin osastojen sijainnin puolesta tasa-arvoisuutta, kun jokaisen alueelle saapuvan oli kierrettävä jokaisen pisteen ohi. Omalta osaltani kerta oli ensimmäinen tällaisessa järjestelyssä. Kokeilussa mielestäni hyvää oli taattu asiakasvirta ja asiakkaat todella olivat tulleet hakemaan tapahtumiinsa ratkaisuja. Vastaavasti ohjattu kulkureitti aiheutti asiakkaille, että matkan pysäytti jatkuvasti tuttu henkilö tai myyntiesittelijä. No sehän se on messujen tarkoituskin, mutta saattoi myös moni mielenkiintoinen aikataulutettu esitys jäädä katsomatta samasta syystä. Omat puheenvuoroni olivat molempina päivinä eri lavoilla. Kummassakin lyhyessä key note – puheenvuorossa oli mukavasti yleisöä, jotka olivat kiinnostuneita esityksistäni. Tekniikan mukaan kuitenkin esityksiä oli pidetty myös tyhjille saleille, mihin varmasti ainakin osittain vaikuttaa alueen kiertokäytäntö. Lavat olisi myös mielestäni kannattanut sijoittaa alueen kulmiin, koska nyt vierekkäisten lavojen ääni sekoittui häiritsevästi. Load out -vaihe sitten olikin yhtä kaaosta. Kaikissa tapahtumissa on sama juttu: Jokainen haluaa pois mahdollisimman pian. Load out – johtaminen oli jäänyt tässä tapahtumassa vähän heikommalle suunnittelulle, mikä näkyi ruuhkautumisena ja sekavuutena. Tässä kaksi tärkeää sanaa ihan yleisesti tapahtumanjärjestäjille: Muista purku. Olenkin vitsinä ehdottanut muutamille ihmisille näiden sanojen tatuoimista johonkin kohtaan omaa kehoa, ihan varmuuden vuoksi. Kongressimessut -tapahtuma oli kokonaisuutena omalta osaltani onnistunut ja noita pieniä kehittämiskohtia on helppo korjata, kun ydin on kunnossa. Aion varmasti osallistua jatkossakin tapahtumaan.

Missä menet tapahtuma-ala?

Mikä sitten on muuttunut paikan lisäksi kuluneen 17 vuoden aikana? Mielenkiintoista mielestäni on se, kuinka vähän loppujen lopuksi tapahtuma-alan tarjonta messuilla on muuttunut. Tapahtumapaikat, -tuotantoyhtiöt, -kaupungit ja ohjelmapalvelut myyvät ja esittelevät omaa tarjontaansa ihan kuten ennenkin. Tarjonta messuilla on lähes kokonaan näitä. Lisäksi huomasin joitakin palveluntarjoajia, kuten catering -, kalusto- ja turvallisuuspalveluja. Hyvin pieni osa oli työvälineiden tarjontaa, kuten Lyyti ja Opens, joita ei silloin ennen ollut olemassa. Tapahtumamarkkinoinnin toimintamallit muodostuivat Suomeen 90-luvulla ja vakiintuivat 2000-luvun alussa. Näillä mennään edelleen.  Monella muulla toimialalla on tapahtunut iso muutos viime vuosien aikana. Tällaisia ovat esimerkiksi musiikkiteollisuus, matkailu ja joukkoliikenne. Tapahtuma-alan käytännöissä on parhaillaan käynnissä murrosvaihe. Miettikääpä esimerkiksi turvallisuuskäytäntöjä tai teknistä laatua ja sitä, miten käytännöt ovat viimevuosina muuttuneet näiden osalta. Tapahtumatyypeissä on myös tapahtunut muutos. Esimerkiksi areena-kokoluokassa olevat konsertit ovat arkipäiväistyneet. Mielenkiintoinen kysymys onkin mielestäni se, että milloin yksittäisten osa-alueiden käytäntöjen murros alkaa näkyä alalla laajempana toimintamallien muutoksena. Millaisia mahtavat olla tulevaisuuden työt tapahtuma-alalla ja ketkä yleensäkin suunnittelevat ja toteuttavat tapahtumia? Boxin ulkopuolella on tilaa.

Vesa Walden

Ilmainen esittely

Feelbeat Oy
2246246-8

Kauppakatu 39, Crazy Town

40100 Jyväskylä

FINLAND

sales@opens.fi

© Feelbeat Oy 

Oikeudet muutoksiin pidätetään

All rights reserved

Tilaa Demo

Tilaa  Opens esittely täyttämällä tietosi ja kokeile itse demolla.

Tilaa ilmainen demo!

Demo on käytettävissäsi seitsemän vuorokautta. Voit itsenäisesti testata ohjelmistoa sen ajan. Jos tarvitset lisää aikaa voit pyytää uuden demon tästä samasta linkistä. Saat myös lisätietoja ja ohjeita sähköpostiisi.

Tilauksesi on onnistuneesti lähetetty. Avaa itsellesi käyttäjätunnus niin teemme sille demotapahtuman mahdollisimman pian. Katso lisätietoja sähköpostistasi.

Testaa ohjelmistoa!

 

Voit testata itsenäisesti Open Venue ohjelmistolla tuottamista seitsemän vuorokauden ajan. Otamme sinuun ensin yhteyttä sopiaksemme ajankohdasta ja tarvittavasta opastuksesta.

Tilauksesi on onnistuneesti lähetetty, otamme yhteyttä pian!

Testaa ohjelmistoa!

Pyydä yhteydenottoa

 

Haluatko keskustella tarkemmin soveltuvuudesta tarpeisiisi? Jätä yhteydenottopyyntö niin soitamme sinulle!

Tilauksesi on onnistuneesti lähetetty, otamme yhteyttä pian!

Testaa ohjelmistoa seitsemän päivän ajan!

 

Voit testata itsenäisesti Opens ohjelmistolla tapahtuman suunnittelua seitsemän vuorokauden ajan. Saat sähköpostiisi lisätietoja. Jos tarvitset lisäaikaa, voit tilata demon uudelleen.

Tilauksesi on onnistuneesti lähetetty! Tee seuraavaksi Opens käyttäjätunnus itsellesi. Avaamme demon omalle käyttäjätunnuksellesi. Opens.fi sivulla on linkki tunnuksen rekisteröimiseen ja olet saanut sähköpostiisi lisätietoa. Mukavia hetkia Opens tapahtumasuunnittelun parissa!

Pyydä Tarjous!

Täytä tietosi niin olemme yhteydessä!

Tilauksesi on onnistuneesti lähetetty, otamme yhteyttä pian!

Request for free Opens software demo!

Demo is availible for seven days. You can test planning events by yourself. Adding new venues and openig new events is not availible on demo use.

 

Thank you! Your order was succesful.Check your email and first create a username. We will open demo for your username.

Request for free Opens software demo!

Demo is availible for seven days. You can test planning events by yourself. Adding new venues and openig new events is not availible on demo use.

 

Thank you! Your order was succesful.Check your email and first create a username. We will open demo for your username.