fbpx Automatisoi tapahtumiesi ja palvelujesi toteutus – Opens

Automatisoi tapahtumasi ja palvelusi toteutus

Opensin avulla voit automatisoida projektissasi toteutettavat asiat. Voit toteuttaa isomman määrän projekteja nykyisillä resursseillasi tai jos tiimi kasvaa saadaan uusi työntekijä sujuvasti otettua mukaan kun toiminta perustuu selkeään konseptiin. Mieti miten sujuvaa kaikki olisikaan automatisoituna!
Kokeile itse Opensia ilmaisella demotapahtumalla: KLIKKAA TÄSTÄ DEMOON

Toteuta itse tai tilaa Automaatio päivässä -palvelu

Opensilla voit automatisoida projektisi, tapahtumasi tai palvelusi.

  1. Toistuvien tapahtumien toteutus
  2. Tapahtumapaikan sisäinen prosessi
  3. Messuosaston toteutus
  4. Kiertueet ja roadshowt
  5. Ohjelmapalvelun toteuttaminen
  6. Ryhmämatkojen toteutus

 

Voit suunnitella tapahtumapohjia itse tai tilata meiltä Automaatio päivässä -palvelun, jolloin suunnittelemme yhdessä projektisi esiasetukset yhden päivän aikana.

 

Opensin hinnoittelu joustaa tarpeesi mukaan. Maksat vain siltä ajalta, kun käytät ohjelmistoa. Voit jatkaa siitä mihin jäit sitten kun tarve taas on ajankohtainen.

Esimerkkejä miten automaatiota voidaan hyödyntää

1.Kauppakeskus kerää yrityksiltä markinointimateriaalit kampanjapäivää varten: Kun projekti aukeaa, tulee automaattisesti jokaisen yrityksen edustajille oikeus ladata dokumentti markkinoinnin sisältöihin ja omaan tehtäväluetteloon muistutus materiaalien toimittamisesta. Kauppakeskuksen vastuuhenkilö voi seurata tehtäväluettelosta, ketkä ovat materiaalin toimittaneet. Mainostoimisto voi keskitetysti saada ladatut aineistot yhdestä paikasta. Projektin päätyttyä aineisto arkistoituu ja löytyy tulevaisuudessa projektin tiedoista.

2. Yksityistilaisuuden toteutuksessa tapahtumapaikan myyntipalvelu siirtää CRM-ohjelmistossa kaupan tilaus vahvistettu – vaiheeseen, mikä käynnistää projektin Opensissa. Tapahtumapaikan vahtimestari, tekniikkaa toimittava kumppaniyrityksen henkilöstö, siivous ja ravintolahenkilöstö saavat automaattisesti oikeuden tapahtumaan ja voivat täydentää tapahtumakohtaiset tilapäiset tiedot nopeasti suunnitelmaan. Projektin vastuuhenkilönä ravintolapäällikkö klikkaa projektista pois ne työntekijät jotka eivät ole työvuorossa. Samalla hän antaa asiakkaalle oikeuden täydentää itse pöytäkarttaan pöytiin sijoitettujen asiakkaiden nimet. Ravintolapäällikkö lataa henkilöstölle lähetettävät automaattisesti muodostuneet keikkakohtaiset ohjeet yhdellä painalluksella PDF dokumenttina. Tapahtuman aikana kirjattiin parannusehdotuksia ja myyntipalvelu pyytää vielä tapahtuman jälkeen palautteet asiakkaalta.  Projektin pohjaa kehitetään paremmaksi seuraavia tilauksia varten saatujen palautteiden avulla.

3. Kauppatori vuokrataan tapahtumanjärjestäjälle markkinoita varten. Varaaminen tehdään verkkokaupan kautta, jossa torin alueen käyttölupien myöntäjän on ensin hyväksyttävä varaus. Hyväksynnän jälkeen aukeaa projekti Opensissa.  Järjestäjälle aukeaa valmis pohjakartta, jossa hän voi seurata paikkojen varaustilannetta ja ladata suoraan kuvasta varaajayritysten tiedot PDF muotoon. Lisäksi järjestäjä saa automaattisesti toimintaohjeet tapahtumapaikassa ja tehtäväluettelon joka hänen tulee hoitaa ennen tapahtumaa. Opensissa pystytään todentamaan, että järjeställe on toimitettu tarvittavat ohjeet turvallisuuden ja alueen sääntöjen osalta. Tapahtumaan aukeaa automaattisesti lukunäkymä myös terveystarkastajalle ruokamyynnin valvontaa varten, sekä kiinteistöhuollolle sähkökaapien avaamista, jäteastioiden tyhjentämistä ja aluesiivouksen tilaamista varten.

Osoite

Feelbeat Oy
2246246-8
Kauppakatu 39, Crazy Town
40100 Jyväskylä
FINLAND

#pelastetaantapahtumat - Tapahtumateollisuus ry
Tehty Suomessa / Made in Finland Luotettava kumppani
© 2024 Feelbeat Oy. Oikeudet muutoksiin pidätetään. All rights reserved. › Tietosuoja