fbpx
Tehtävään halutaan hyvä tyyppi.

Näin käynnistyy usein tapahtumatuottajan haku. Mitä se hyvä tyyppi oikeastaan tarkoittaa? Onko hän mukava, tarkka, asiantunteva, kokenut, luova, ratkaisukeskeinen vai jotain muuta?   Varmasti tavoitteena ainakin on löytää tarjolla oleviin olosuhteisiin sopiva henkilö. Vai onko tarkoitus löytää sopiva tuotantoyhtiö, jossa lopputulos muodostuu yrityksestä useamman ihmisen panoksena. Vastausta kysymykseen voisi lähteä hakemaan avaamalla hieman tuottajan roolia.

Aiemmin olen kirjoittanut onnistuneen tapahtuman muodostavista tekijöistä: Jako tekniseen-, sisältö- sekä kaupalliseen tuotantoon, täydennettynä johtamisen ja viestinnän kulttuurilla. Ne ovat teknisesti ajateltuna osat, joista tapahtumakokonaisuus muodostuu.  Inhimillisen tekijän merkitys on kuitenkin vaikutukseltaan suuri, kun tarkastellaan johtamisen ja viestinnän osia. Tapahtuma on projekti, jolla on alku ja loppu.  Tämä projektimaisuus vaikuttaa työn tekemisen rytmiin. Kalenterissa siintävä h-hetki on jotain hyvin konkreettista ja asettaa omat raaminsa työlle.

Toisena ominaispiirteenä tapahtumissa on, että toteutustiimiin kuuluvat henkilöt tulevat useasta eri organisaatiosta.  Eli tapahtumassa siis on kyse tilapäisestä verkosto-organisaatiosta. Esimerkiksi tekniikka, orkesteri ja catering ovat aivan konkreettisesti eri yrityksiä, jotka tekevät yhteistyötä tällä kertaa tässä tapahtumassa.  Nykyisin useimmiten tapahtuman tuotanto-organisaatio on myös maantieteellisesti sijoittunut laajalle alueelle, mikä on tärkeä huomioida tuotannon johtamisessa.

Tapahtumatoteutuksen onnistumiseen vaikuttaa siis keskeisesti tiimin jäsenten keskinäinen dynamiikka ja kyky muodostaa jäsenten välille saumattomasti toimiva kokonaisuus. Lisäksi keskeinen tekijä on töiden oikea-aikainen rytmi. Tästä pääsemmekin siihen aluksi mainittuun tuottajan tehtävään.

 

Lyhyesti voisi sanoa, että tuottajan tehtävänä on luoda onnistumisille edellytyksiä. Mitä tähän sitten tarvitaan? Tärkein tekijä on tieto. Koska olosuhteet ovat tilapäisiä, on erikoisosaajien saattava oikeanlaista työn tekemiseen tarvittavaa tietoa. Tällaista tietoa ovat esimerkiksi: valmistelujen ja tilaisuuden aikataulut, sähköt, tavaran liikuttamiseen ja varastoimiseen liittyvä tieto, hälytykset jne. Nämä ovat olosuhdetietoja ja niitä voi tarvittaessa selvittää muutkin henkilöt kuin tuottaja. Olosuhteiden lisäksi tarvitaan tieto siitä mitä halutaan toteuttaa. Esimerkiksi mitä alueita halutaan äänentoistolla kattaa, mitä rakenteellisia ratkaisuja halutaan toteuttaa, millainen asiakaskokemus halutaan toteuttaa, milloin tavaran on liikuttava, milloin buffet halutaan sulkea jne. Tuottajan pitäisi siis ymmärtää ainakin vähän toteutettavasta työstä, jotta pystyy määrittelemään sen mitä halutaan toteuttaa. Kyse on kokonaiskuvan hahmottamisesta.

Opens on ratkaisu tiedon hallinnointiin

Opens ohjelmisto on suunniteltu tuottajan näkökulmasta. Ohjelmistossa täytetään yksityiskohtaista tietoa, jota kertyy olosuhteiden määrittelyn tasolla ja tarvitaan varsinaisen työn suorittamiseen. Opensin sisältö parantaa myös toteuttajien kanssa käytävää vuoropuhelua, kun tuottaja ja toteuttaja voivat vaikka täyttää Opensiin tietoja yhdessä ja käydä siinä samalla keskustelua mahdollisista toteutusratkaisuista. Ja kun asia on verkossa niin tämä voi tapahtua omalta tietokoneelta tai mobiililaitteesta käsin ja tiimin jäsenet voivat sijaita missä vain. Oleellista on myös se että tämä tieto on löydettävissä ja luettavissa, mikäli tuottaja tai erikoisosaaja jostain syystä poistuukin kesken tuotannosta.

Uskon itse, että ihmiset pyrkivät kyllä tekemään parhaansa, kun he tietävät mitä heiltä odotetaan. Olisiko siinä kenties kiteytettynä tapahtumatuottamisen ydin?

Vesa Walden

Ilmainen Opens esittely & demokäyttö

Feelbeat Oy
2246246-8

Kauppakatu 39, Crazy Town

40100 Jyväskylä

FINLAND

sales@opens.fi

© Feelbeat Oy 

Oikeudet muutoksiin pidätetään

All rights reserved

Tilaa Demo

Tilaa  Opens esittely täyttämällä tietosi ja kokeile itse demolla.

Tilaa ilmainen demo!

Demo on käytettävissäsi seitsemän vuorokautta. Voit itsenäisesti testata ohjelmistoa sen ajan. Jos tarvitset lisää aikaa voit pyytää uuden demon tästä samasta linkistä. Saat myös lisätietoja ja ohjeita sähköpostiisi.

Tilauksesi on onnistuneesti lähetetty. Avaa itsellesi käyttäjätunnus niin teemme sille demotapahtuman mahdollisimman pian. Katso lisätietoja sähköpostistasi.

Testaa ohjelmistoa!

 

Voit testata itsenäisesti Open Venue ohjelmistolla tuottamista seitsemän vuorokauden ajan. Otamme sinuun ensin yhteyttä sopiaksemme ajankohdasta ja tarvittavasta opastuksesta.

Tilauksesi on onnistuneesti lähetetty, otamme yhteyttä pian!

Testaa ohjelmistoa!

Pyydä yhteydenottoa

 

Haluatko keskustella tarkemmin soveltuvuudesta tarpeisiisi? Jätä yhteydenottopyyntö niin soitamme sinulle!

Tilauksesi on onnistuneesti lähetetty, otamme yhteyttä pian!

Testaa ohjelmistoa seitsemän päivän ajan!

 

Voit testata itsenäisesti Opens ohjelmistolla tapahtuman suunnittelua seitsemän vuorokauden ajan. Saat sähköpostiisi lisätietoja. Jos tarvitset lisäaikaa, voit tilata demon uudelleen.

Tilauksesi on onnistuneesti lähetetty! Tee seuraavaksi Opens käyttäjätunnus itsellesi. Avaamme demon omalle käyttäjätunnuksellesi. Opens.fi sivulla on linkki tunnuksen rekisteröimiseen ja olet saanut sähköpostiisi lisätietoa. Mukavia hetkia Opens tapahtumasuunnittelun parissa!

Pyydä Tarjous!

Täytä tietosi niin olemme yhteydessä!

Tilauksesi on onnistuneesti lähetetty, otamme yhteyttä pian!

Request for free Opens software demo!

Demo is availible for seven days. You can test planning events by yourself. Adding new venues and openig new events is not availible on demo use.

 

Thank you! Your order was succesful.Check your email and first create a username. We will open demo for your username.

Request for free Opens software demo!

Demo is availible for seven days. You can test planning events by yourself. Adding new venues and openig new events is not availible on demo use.

 

Thank you! Your order was succesful.Check your email and first create a username. We will open demo for your username.