fbpx

Tapahtumat herättävät voimakkaita tunteita niin järjestäjissä, kuin yleisössäkin. Hyvä niin, sillä tunnejälkeä tapahtumilla pyritäänkin saamaan aikaan. Rakkaudesta lajiin on meistä moni todennut työtä tekevänsä, kun tapahtuman taloudellinen tulos ei päätä huimaa tai jopa maksat järjestäjänä hammasta purren itse tappioita tekemästäsi työstä. Jokaisella yleisössä on varmasti mielipide järjestelyistä, ohjelmasta, markkinoinnista, palvelusta jne.  Ja jokainen mielipide on yhtä oikea sen perustuessa sanojansa omaan kokemukseen. Mutta jos suhtautuisimmekin ammattimaisen analyyttisesti arviointiin, niin mihin silloin pitäisi kiinnittää huomiota?

Yleisön muodostama käsitys onnistuneesta tapahtumasta perustuu nähtyyn ja koettuun, kun taas järjestäjällä kokemus lähtee aivan ensiaskeleista lähtien. Tämän vuoksi keskityn nyt varsinaisen toteutuksen arvioimiseen. Jätetään elinkaaren alkupää idean syntymisen, tavoitteiden, kohderyhmän, ajankohdan, sisällön ym. muodostumisineen tästä pois. Oletetaan että happotestit on tehty ja keskitytään itse toteutukseen, joista voi muodostaa verrannollisen käsityksen sekä yleisö, että järjestäjä.

Tapahtuman arvioinnin voi jakaa kolmeen osa-alueeseen: Tekninen tuotanto, sisältö ja talous. Näihin vaikuttavina tekijöinä viestinä ja johtaminen. No, sitä sanotaan, että johtaminen on viestintää, mutta eritellään ne tässä nyt näin.

Tekniseen tuotantoon kuuluu mm: alueen toteutus, ääni/valo/AV/ pyro ym tekniset ratkaisut, turvallisuus, jätehuolto, liikenne, sähköistys, rakenteet, logistiikka, henkilöstö ja kulubudjetti.

Sisältöön ohjelmat ja esiintyjät, asiasisältö, verkkosisällöt, merkityksellisyys ja tarinat jne.

Talouteen tapahtuman tulos, markkinointiviestintä, myyntitoiminnot jne.

Johtamiseen mm. organisaatio, toimivuus, ennakointi, kontrolli, taloushallinto sisäistetyt suunnitelmat

Viestintään sisäinen viestintä, viestiminen yleisölle, koulutus, palautteet jne.

 

Kuten varmaan huomaat, onnistunut tapahtuma muodostuu todella monesta palasesta, joiden arvioinnissa voidaan mennä tarvittaessa hyvinkin syvälle. Hyvässä tapahtumassa on jatkuvaa kehittymistä ja järjestäjä oppii. Oppimisen perustana on analyyttinen tiedon kerääminen, arviointi ja systemaattinen parantaminen. Tappiollinen tapahtuma voi olla sisältönsä ja teknisen toteutuksen puolesta ensiluokkainen tai hyvän taloudellisen tuloksen tehneestä tapahtumasta lähtee pettyneitä ihmisiä, jotka eivät kokeneet saaneensa rahalleen vastinetta. Onnistuneessa tapahtumassa tulisi siis teknisen toteutuksen, sisällön, talouden, viestinnän ja johtamisen olla onnistuneita niillä mittareilla, jotka järjestäjä ja yleisö määrittelevät. Kokeile vaikka seuraavassa tapahtumassasi vieraillessasi tai sitä järjestäessäsi huomioida asioita tästä näkökulmasta. Ja muista myös armollisuus itsellesi ja järjestäjälle!

Onnistumisia kaikille toivoen,

Vesa Walden

 

Open Venue ja Open Event ohjelmistojen avulla voit laatia onnistuneen tapahtuman toteutussuunnitelman ja johtaa tiimiäsi. Pyydä esittely ja demokäyttö alta!

Ilmainen esittely

Feelbeat Oy
2246246-8

Kauppakatu 39, Crazy Town

40100 Jyväskylä

FINLAND

sales@opens.fi

© Feelbeat Oy 

Oikeudet muutoksiin pidätetään

All rights reserved

Tilaa Demo

Tilaa  Opens esittely täyttämällä tietosi ja kokeile itse demolla.

Tilaa ilmainen demo!

Demo on käytettävissäsi seitsemän vuorokautta. Voit itsenäisesti testata ohjelmistoa sen ajan. Jos tarvitset lisää aikaa voit pyytää uuden demon tästä samasta linkistä. Saat myös lisätietoja ja ohjeita sähköpostiisi.

Tilauksesi on onnistuneesti lähetetty. Avaa itsellesi käyttäjätunnus niin teemme sille demotapahtuman mahdollisimman pian. Katso lisätietoja sähköpostistasi.

Testaa ohjelmistoa!

 

Voit testata itsenäisesti Open Venue ohjelmistolla tuottamista seitsemän vuorokauden ajan. Otamme sinuun ensin yhteyttä sopiaksemme ajankohdasta ja tarvittavasta opastuksesta.

Tilauksesi on onnistuneesti lähetetty, otamme yhteyttä pian!

Testaa ohjelmistoa!

Pyydä yhteydenottoa

 

Haluatko keskustella tarkemmin soveltuvuudesta tarpeisiisi? Jätä yhteydenottopyyntö niin soitamme sinulle!

Tilauksesi on onnistuneesti lähetetty, otamme yhteyttä pian!

Testaa ohjelmistoa seitsemän päivän ajan!

 

Voit testata itsenäisesti Opens ohjelmistolla tapahtuman suunnittelua seitsemän vuorokauden ajan. Saat sähköpostiisi lisätietoja. Jos tarvitset lisäaikaa, voit tilata demon uudelleen.

Tilauksesi on onnistuneesti lähetetty! Tee seuraavaksi Opens käyttäjätunnus itsellesi. Avaamme demon omalle käyttäjätunnuksellesi. Opens.fi sivulla on linkki tunnuksen rekisteröimiseen ja olet saanut sähköpostiisi lisätietoa. Mukavia hetkia Opens tapahtumasuunnittelun parissa!

Pyydä Tarjous!

Täytä tietosi niin olemme yhteydessä!

Tilauksesi on onnistuneesti lähetetty, otamme yhteyttä pian!

Request for free Opens software demo!

Demo is availible for seven days. You can test planning events by yourself. Adding new venues and openig new events is not availible on demo use.

 

Thank you! Your order was succesful.Check your email and first create a username. We will open demo for your username.

Request for free Opens software demo!

Demo is availible for seven days. You can test planning events by yourself. Adding new venues and openig new events is not availible on demo use.

 

Thank you! Your order was succesful.Check your email and first create a username. We will open demo for your username.